Novo igralište NK Kašina

Objavljeno u Novosti

“Po ljeti je ovdje bila prašina, po zimi blato. Zamislite sreću ove djece, sad imaju igralište poput kultnog Wembleya u svom dvorištu”, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u Sesvetama prilikom otvorenja novog igrališta NK Kašina.

Kako je objasnio Tomo Tudek, predsjednik Nogometnog kluba Kašina, u pogonu kluba su 160 aktivnih igrača poredanih u osam dobnih kategorija. “S obzirom da se teren  koristio preko 40 sati tjedno, kvalitetno održavanje trave bilo je gotovo nemoguće, pogotovo za vrijeme dugotrajnih ljetnih suša ili kišnih razdoblja kad bi se travnjak pretvorio u kaljužu. Zbog toga je bilo potrebno postaviti kvalitetnu umjetnu podlogu koja neće biti podložna vremenskim uvjetima”, rekao je predsjednik Tudek, zahvalivši Gradu i gradonačelniku te Zagrebačkom i Hrvatskom nogometnom savezu za potporu u ovom projektu.

Poželjevši mladim igračima puno sportske sreće u nastavku natjecateljske sezone, gradonačelnik Bandić je istaknuo da uz nogometne klubove Sesvetski Kraljevec, Sesvete i Žerjavinec, Kašina postaje četvrti klub u Gradskoj četvrti Sesvete koji sada ima umjetnu travu na kojoj se može igrati i trenirati cijelu godinu.

Grad Zagreb službene stranice, 16.12.2016.


Novootvoreno igralište blagoslovio je vlč. Dražen Radigović, župnik naše župe. Tekst blagoslova kojeg je napisao vlč. Dražen prenosimo u cijelosti:

Sada ćemo blagosloviti ovo igralište na kojem će se odigrati mnoge utakmice, ali i na kojem će se igrači pripremati za te trenutke kad će izaći na „sportsko bojište.“ - Sport nam pomaže da razvijamo zdravo tijelo. A kaže poslovica: u zdravom tijelu zdrav duh! To želimo za sve igrače koji će ovdje igrati: da imaju zdravo tijelo, ali i zdrav duh. - Kroz sport se ljudi povezuju. Kroz ovakve društvene igre učimo da sami možemo malo postići, da egoizam smanjuje mogućnosti i rezultate, ali, ako se povežemo, ako djelujemo nesebično i zajedno, možemo uvijek postići više. - Također, sportske nas igre uče mudrosti života: ako želimo uspjeh: moramo uložiti napor. Bez muke nema nauke, kaže stara poslovica. Tako: ni pravih rezultata, bez pravog truda, napora i vježbanja. - No, također nas uči da pobjednik nije uvijek onaj koji je postigao najbolji rezultat, koji je pobijedio, nego onaj koji je najviše uložio, koji je najbolje napredovao, koji zna sportski podnijeti poraz! Jer život se sastoji od lijepih i teških trenutaka, od pobjeda i poraza. Moramo se naučiti nositi i s jednim i drugim. - Želim i molim da sportaši, djeca, mladi i odrasli koji će ovdje vježbati (trenirati) i igrati, nauče tu važnu lekciju života. Neka se među njima izgrađuje dobro i čvrsto zajedništvo, jer će tada i rezultati biti bolji, a atmosfera u klubu zdravija. Poslušajmo kratko čitanje iz sv. Pisma: 1 Kor 9, 24-27: Ne znate li: trkači u trkalištu svi doduše trče, ali jedan prima nagradu? Tako trčite da dobijete. Svaki natjecatelj sve moguće izdržava; oni da dobiju raspadljiv vijenac, mi neraspadljiv. Ja dakle tako trčim - ne kao besciljno, tako udaram šakom - ne kao da mlatim vjetar, nego krotim svoje tijelo i zarobljavam da sam ne budem isključen pošto sam drugima propovijedao.

Vlč. Dražen Radigović, župnik župe sv. Petra i Pavla u Kašini